Over Ons

2012-03-26 16.51.58Wij zijn Stefan en Marlinde en samen met onze Oostenrijkse Pinschers Nala en Lexi wonen wij in Mill, Noord-Brabant. Al van jongs af aan zijn we beiden dol geweest op dieren en hebben er daarom voor gekozen hier ons beroep van te maken. We hebben allebei de keuze gemaakt de opleiding Diermanagement te gaan studeren aan Hogeschool van Hall Larenstein te Leeuwarden. Dit is waar we elkaar hebben leren kennen.

Tijdens onze opleiding hebben we ons gespecialiseerd in de Major ‘Dieren in de Zorg’. Samen hebben we mooie ervaringen gedeeld. We hebben samen stage gelopen in een dierentuin en we zijn naar Mexico geweest voor een cursus Animal (Dolphin) Training. Ook hebben we 6 maanden op Bali gewoond om daar met dolfijnentherapie te mogen werken. Verder hebben we 3 maanden op Curaçao doorgebracht om mee te lopen met het team van Curaçao Dolphin Therapy & Research Center. Tot slot hebben we nog 6 maanden stage gelopen op een zorgboerderij. Kortom, we hebben veel mooie herinneringen overgehouden aan onze opleiding. Nu we afgestudeerd zijn, hopen we een mooie carrière te kunnen maken in de dierenwereld.

378954064_6_52ngDSC_0066

 

Dankzij Nala, onze eerste OP die sinds 2011 deel uitmaakt van ons dierengezinnetje, zijn we helemaal verliefd geraakt op het Oostenrijkse Pinscher ras en hebben we besloten met dit ras te gaan fokken. We zullen een kleine kennel gaan vormen, met zo nu en dan een nestje puppy’s. Meer over Nala, Lexi en het Oostenrijkse Pinscher ras is te vinden op deze site.

Onze Kennel

Sinds juli 2013 zijn wij officieel een door de Raad van Beheer erkende kennel, genaamd: CHOCONALA’S Choconala’s is lid van de rasvereniging V.F.L.D.   Mensen vragen zich wel eens af hoe we nou toch op deze naam gekomen zijn… Deze foto’s spreken voor zich! Ook Lexi doet onze kennelnaam eer aan!