Over Ons

Mijn naam is Marlinde en samen met mijn Oostenrijkse Pinscher Nala woon ik in Uden, Noord-Brabant. Al van jongs af aan ben ik dol geweest op dieren en heb er daarom voor gekozen hier mijn beroep van te maken. Ik heb daarom de keuze gemaakt de opleiding Diermanagement te gaan studeren aan Hogeschool van Hall Larenstein te Leeuwarden. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de Major ‘Dieren in de Zorg’. Daar heb ik mooie ervaringen opgedaan. Ik heb stage gelopen in een dierentuin en ik ben naar Mexico geweest voor een cursus Animal (Dolphin) Training. Ook heb ik 6 maanden op Bali gewoond om daar met dolfijnentherapie te mogen werken. Verder heb ik 3 maanden op Curaçao doorgebracht om deel uit te mogen maken van het team van Curaçao Dolphin Therapy & Research Center. Tot slot heb ik nog 6 maanden stage gelopen op een zorgboerderij. Kortom, ik heb veel mooie herinneringen overgehouden aan mijn opleiding.

Dankzij Nala, mijn eerste OP die sinds 2011 deel uitmaakt van mijn leven, ben ik helemaal verliefd geraakt op het Oostenrijkse Pinscher ras en heb ik besloten met dit ras te gaan fokken. We vormen maar een kleine ‘kennel’, met zo nu en dan een nestje puppy’s. Uit het eerste nest is Lexi voortgekomen, maar haar heb ik helaas veel te snel af moeten geven… Uit het tweede nest komt onder andere Bailey, zij woont in de buurt van Amsterdam en zal misschien in de toekomst namens Kennel Choconala’s puppy’s krijgen. Meer over Nala, Lexi, Bailey en het Oostenrijkse Pinscher ras is te vinden op deze site

Onze Kennel

Sinds juli 2013 zijn wij officieel een door de Raad van Beheer erkende kennel, genaamd: CHOCONALA’S Choconala’s is lid van de rasvereniging V.F.L.D.   Mensen vragen zich wel eens af hoe we nou toch op deze naam gekomen zijn… Deze foto’s spreken voor zich! Ook Lexi doet onze kennelnaam eer aan!